150 Years Netherlands

Diensten voor tankers

Hulp bij het voldoen aan hedendaagse vereisten van de tankermarkt

Dankzij de leidinggevende rol in de ontwikkeling van de Common Tanker Rules (algemene tankerregels) en toegewijde diensten gedurende de ontwerp-, bouw- en gebruiksfase van een tanker, is het voor LR mogelijk om aan de behoeften zowel aannemers als werktuigkundigen te voldoen naarmate de vereisten van de tankermarkt toenemen.

Dankzij de leidinggevende rol in de ontwikkeling van de Common Tanker Rules (algemene tankerregels) en toegewijde diensten gedurende de ontwerp-, bouw- en gebruiksfase van een tanker, is het voor LR mogelijk om aan de behoeften zowel aannemers als werktuigkundigen te voldoen naarmate de vereisten van de tankermarkt toenemen.

Welke ervaring hebben wij?

Lloyd’s Register heeft uitgebreide tankerervaring met ruim 1000 olie-, producten- en chemicaliëntankers onder klasse, wat gelijkstaat aan ongeveer 22% van de bestaande wereldvloot (gebaseerd op tonnage).
Bijzondere eerste classificaties voor Lloyd’s Register zijn onder meer:

• classificatie van de eerste VLCC’s met dubbele romp die in zowel Europa als Azië werden gebouwd;
• classificatie van de eerste ULCC die na 20 jaar weer voor het eerst werd gebouwd in 2002;
• classificatie van ’s werelds eerste dubbelwerkende tanker die werd gebouwd onder ijsklasse 1AS.

Hoe Lloyd's Register kan helpen?

Nieuw plan en nieuwe checklist om veiligere ship-to-ship olieoverslag op zee te bevorderen
Nieuwe vereisten in MARPOL Bijlage I, die STS-overslag reglementeren, zullen op 1 januari 2011 van kracht worden.

We hebben een plan en checklist opgesteld om werktuigkundigen te helpen voldoen aan toekomstige MARPOL-voorschriften die de overslag van olie op zee beheren, en tegelijkertijd aan beste-praktijknormen voor veiligheid en milieubescherming voldoen. STS-olieoverslag (ship-to-ship) op zee vindt vaak plaats tussen tankers, en het voorkomen van olieverliezen en het verzekeren van veiligheid is al lang een industrieprioriteit.

Common Tanker Rules
Dankzij de leidinggevende rol in de ontwikkeling van de Common Structural Rules for Double Hull Oil Tankers (algemene structurele regels voor olietankers met dubbele romp) als lid van de LAN-groep, staat Lloyd’s Register in de ideale positie om u door het overgangsproces te helpen wanneer de nieuwe regels op 1 april 2006 van kracht worden. Om u te ondersteunen bij de implementatie van deze nieuwe regels, hebben we op onze plan approval afdeling en lokale kantoren een netwerk van experts in Common Tanker Rules ontwikkeld. We bieden ook een reeks cursussen, waarin wordt uitgelegd wat de regels inhouden, hoe u ze kunt toepassen en hoe u ze kunt gebruiken in de softwaretools van Lloyd’s Register (RulesCalc en ShipRight Structural Design Assessment (SDA). Deze tools zijn met versnelde toepassing ingericht om goedkeuring van nieuwe ontwerpen te stroomlijnen.

Condition Assessment Programme
Tankers die 15 jaar of ouder zijn, hebben een CAP-certificatie (Condition Assessment Programme) nodig om hun winstpotentieel te optimaliseren. Ons Condition Assessment Programme omvat beoordeling van de rompstructuur, machines en vrachtsystemen van uw schip en leidt tot de toekenning van een CAP-graad van Lloyd’s Register. Een schip dat aan het programma is onderworpen en een hoge CAP-graad heeft behaald, kan gemakkelijk worden geïdentificeerd als goed onderhouden, met vele voordelen voor zowel de werktuigkundige als de scheepsbevrachter.

Tanker Management and Self Assessment (TMSA)
Het Oil Companies International Marine Forum (OCIMF) heeft via zijn beste-praktijkgids Tanker Management and Self Assessment (TMSA) tankereigenaren en -werktuigkundigen uitgedaagd om hun benadering van de ISM-code te evalueren, hun managementsystemen te verbeteren en een sterke toewijding aan veiligheid en milieubescherming te demonstreren.

Wij kunnen u helpen te identificeren hoe goed uw bestaande managementsystemen voldoen aan de elementen van de TMSA-gids, en u adviseren waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. Alle managementsystemen kunnen worden gecontroleerd en regelmatig met vaste intervallen worden beoordeeld om aan de hand van de richtlijnen de huidige nalevingsstatus te bepalen. Daarnaast hebben we een portfolio met producten en diensten die u kunnen helpen uw graad in de TMSA-fase te verbeteren.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.