150 Years Netherlands

Diensten voor ropax-schepen

Eerste keuze voor de classificatie van ropax-schepen en cruiseferry’s

Aan het voorfront van innovatie hebben we de afgelopen jaren geholpen bij de ontwikkeling van steeds geavanceerdere schepen. We bieden ongeëvenaarde diensten door ons wereldwijde netwerk van surveyors, en bouwen uitstekende relaties met onze passagiersschipklanten op.

Aan het voorfront van innovatie hebben we de afgelopen jaren geholpen bij de ontwikkeling van steeds geavanceerdere schepen. We bieden ongeëvenaarde diensten door ons wereldwijde netwerk van surveyors, en bouwen uitstekende relaties met onze passagiersschipklanten op.

De wereldwijde ropax-markt blijft profiteren van onze classificatiediensten – van ontwerpconcept tot plan approval, bouw en in-service onderzoek.

Nieuwbouw

Vanaf het eerste concept geven we onze klanten onafhankelijk advies. Voor eigenaren kan er tussen nieuwbouwprojecten veel tijd zitten. Tegelijkertijd veranderen ontwerp-, bouw- en operationele constant. Daarom is onze hulp van essentieel belang om te helpen verzekeren dat schepen geschikt voor hun doel, ‘toekomstbestendig‘ en kosteneffectief zijn.

De ropax-schepen die momenteel in bestelling zijn onder de Lloyd’s Register-classificatie, zijn onder meer:

• Spirit of Britain en Spirit of France, die bij STX Rauma worden gebouwd voor P&O en in januari en september 2011 worden opgeleverd. Met hun brutotonnage van 49.000 zullen dit de grootste Kanaalferry’s tussen Dover en Calais zijn en de eerste door Lloyd’s Register geclassificeerde ferry’s die voldoen aan IMO’s vereisten van ‘veilige terugkeer naar de haven’.
• Twee 156 meter lange roropassagiersferry’s, die bij de scheepswerf Volkswerft Stralsund in Duitsland worden gebouwd voor Scandlines en in 2012 worden opgeleverd. Deze zullen gaan varen op de route Gedser-Rostock tussen Denemarken en Duitsland en voorzien zijn van een voortstuwingssysteem dat aan LNG kan worden aangepast.

Bestaande schepen

We bieden ook classificatiediensten aan de bestaande ropax-industrie. Opmerkenswaardige ferry’s en roropassagiersschepen die recentelijk zijn voltooid volgens de Lloyd’s Register-classificatie, zijn onder meer:

• Stena Hollandica (brutotonnage van 64.000) en Stena Britannica (brutotonnage van 62.000). Deze ijsklasseschepen werden in mei en september 2010 opgeleverd bij Nordic Yards in Wismar, Duitsland. Stena Hollandica vaart momenteel tussen Harwich en Hoek van Holland.
• Viking XPRS (brutotonnage van 35.918), opgeleverd in april 2009. Deze bekroonde ijsklasseferry biedt een snelle veerdienst tussen Helsinki en Tallinn, Estland, en trekt steeds meer passagiers aan.

Waardetoevoegende diensten

Advies vóór contractsluiting
Advies vóór contractsluiting is belangrijk voor het leveren van een ontwerp dat aan de normen voldoet.

Veilige terugkeer naar de haven
Het SOLAS-voorschrift ‘veilige terugkeer naar de haven’ is een goed voorbeeld. Dit voorschrift werd van kracht in juli 2010 en vertegenwoordigt een stapsgewijze verandering in veiligheid in het geval van brand of overstroming. De vereisten hebben een fundamentele impact op de indeling van ruimten en systemen voor voorgestelde ontwerpen.

Lloyd’s Register is toonaangevend in de implementatie van ‘Safe return to port’. We hebben geholpen bij de ontwikkeling van de vereisten en staan aan het voorfront van de toepassing ervan op nieuwe ontwerpen en in-service behoeften.

Milieudiensten

De focus ligt steeds meer op de milieu-impact van scheepvaart, gedreven door zowel voorschriften als verwachtingen van stakeholders. Met name problemen in brandstofefficiëntie en -uitstoot zorgen voor steeds meer interesse in efficiënter scheepsontwerp en alternatieve brandstoffen zoals LNG.

Het duurzame schip van de toekomst
Lloyd’s Register is toegewijd aan duurzame scheepvaart, maar we begrijpen dat milieu-, sociale en economische overwegingen in evenwicht moeten zijn. Met behulp van onze agenda voor strategisch onderzoek gaan we deze uitdaging aan, waarbij we ons concentreren op aspecten zoals recycling, materialen, rompontwerp, voortstuwing en brandstoffen.

Menselijke factoren
Mensen zijn een grote bron van operationele risico’s, maar er zijn vele technieken om het beheer van het menselijke element te verbeteren, wat op zijn beurt de efficiëntie kan verbeteren.

Wilt u meer informatie?

Om te spreken met een lid van ons team en meer informatie over hoe wij u kunnen helpen e-mail te vinden: pssc@lr.org