150 Years Netherlands

Diensten voor gasschepen

Toonaangevend in de classificatie van gasschepen

Lloyd’s Register heeft uitgebreide ervaring in het ontwerp van gasschepen, met name LNG-schepen, waardoor u kunt verzekeren dat uw schepen hun vracht veilig leveren, met minimale risico’s voor uw reputatie en het milieu.

De vraag naar energie neemt over de hele wereld snel toe, en als gevolg daarvan verwacht men dat aardgas als energiebron steeds belangrijker zal worden. Voor zeevervoer van aardgas in vloeibare vorm (LNG) zijn speciale engineeringtechnieken en eventualiteitsmaatregelen vereist om het risico te minimaliseren dat wordt gevormd door de gevaarlijke aard van de vracht.
Lloyd’s Register heeft uitgebreide ervaring in het ontwerp van gasschepen, met name LNG-schepen, waardoor u kunt verzekeren dat uw schepen hun vracht veilig leveren, met minimale risico’s voor uw reputatie en het milieu.

Welke ervaring hebben wij?

We hebben binnen de LNG-industrie een sterke reputatie opgebouwd voor het leveren van betrouwbare, op ervaring gebaseerde LNG-diensten, en voor het helpen van eigenaren en scheepswerven over de hele wereld om zichzelf in de LNG-industrie te vestigen. Lloyd’s Register classificeerde:

• in 1958 ’s werelds allereerste LNG-schip welke de Liquefied Gas Tanker notatie draagt;
• de eerste LNG-schepen die bij Kvaerner Masa in Finland werden gebouwd, en de eerste LNG-schepen die bij Hyundai Heavy Industries in Korea werden gebouwd;
• de eerste LNG-schepen die bij IZAR in Spanje werden gebouwd;
• het eerste membraan-LNG-schip dat bij Mitsubishi Heavy Industries in Japan werd gebouwd met behulp van het insluitsysteem GTT Nr. 96;
• en classificeert het eerste Moss-schip dat bij HHI zal worden gebouwd met behulp van stretched tank technology.

Voor de toekomst hebben we uitgebreide trainingsprogramma’s opgesteld voor onze surveyors van nieuwe en bestaande schepen, om te verzekeren dat we u het niveau van service en ervaring kunnen blijven bieden dat door de industrie wordt geëist en waarvoor we worden gerespecteerd.

Hoe Lloyd's Register kan helpen?

Tijdens het ontwerp en de bouw
Door onze voortdurende betrokkenheid bij de goedkeuring van LNG-ontwerpen in de loop der vele jaren, hebben we onze aanpak van LNG-ontwerpbeoordeling ontwikkeld en verfijnd. In tegenstelling tot andere classificatiemaatschappijen voeren wij een uitgebreide, onafhankelijke controle uit van elk LNG-insluitsysteem, om te helpen verzekeren dat dit belangrijkste onderdeel van uw LNG-schip correct wordt ontworpen en geïnstalleerd, zodat het risico wordt beperkt op dure correcties dat later nodig zal zijn. We kunnen ook onze ShipRight FDA-software gebruiken om aan uw specifieke handelsvereisten te voldoen, zodat wordt verzekerd dat uw schip bestand is tegen de zware ladingen tijdens zijn levensduur.

Om te helpen verzekeren dat de plangoedkeuring en bouw van uw schip soepel verlopen, benaderen we LNG-nieuwbouw op een projectmanagement-achtige manier. De projectmanager zal het middelpunt van onze betrokkenheid bij het project zijn, en zal als de hoofdcontactpersoon fungeren. Een van zijn/haar belangrijkste functies zal zijn te verzekeren dat we alle nodige hulp bieden die nodig is om de bouw van uw schip met succes te voltooien.

In-service
Voor gasschepen die in gebruik zijn, bieden we naast classificatie de volgende waardetoevoegende diensten:

• Gepland onderhoudsschema voor de scheepsromp: door classificatievereisten te integreren met uw bestaande romponderzoek en -onderhoud, kunnen wij u een alternatieve manier van classificatienaleving voor de structuur van uw scheepsromp bieden, zodat u het winstpotentieel van uw schip kunt optimaliseren.
• Conditiebeoordelingsprogramma: voor oudere schepen kunnen we een onafhankelijke beoordeling van de werkelijke conditie van de structuur, machines en vrachtsystemen van het schip geven om aan de vereisten van uw scheepsbevrachters, expediteurs en terminalexploitanten te voldoen.

Training

We bieden ook trainingscursussen in verband met LNG-schepen. Deze kunnen aan specifieke vereisten worden aangepast, en worden allemaal geleverd door surveyors met uitgebreide ervaring in gasschepen.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.