150 Years Netherlands

Diensten voor cruiseschepen

Eerste keuze voor de classificatie van cruiseschepen

We bieden ongeëvenaarde onderzoeken voor passagiersveiligheid dankzij ons wereldwijde netwerk van surveyors, en onderhouden uitstekende relaties met onze klanten.

Een marktleidend 45% van de cruisevloot wordt door Lloyd’s Register geclassificeerd, met een variërende grootte van 500 tot ruim 150.000 brutotonnage. Wij bieden een volledige reeks classificatiediensten, van beoordeling van conceptontwerpen tot ontwerpgoedkeuring, bouw en in-service onderzoek.

We bieden ongeëvenaarde onderzoeken voor passagiersveiligheid dankzij ons wereldwijde netwerk van surveyors, en onderhouden uitstekende relaties met onze klanten.

Welke ervaring hebben wij?

We classificeren momenteel meer dan 100 cruiseschepen met een totaal brutotonnage van ruim 5 miljoen, waaronder het Cunard-vlaggenschip Queen Mary 2 met een brutotonnage van 151.400 (gebouwd bij Chantiers de l’Atlantique in Frankrijk) en de Arcadia die met zijn brutotonnage van 83.000 het grootste, meest ruime lid van de P&O Cruises-vloot is. Op dit moment zijn er zeven cruiseschepen in bestelling volgens de Lloyd’s Register-classificatie, die allemaal bij Fincantieri in Italië worden gebouwd. Dit zijn onder meer:

Twee schepen elk voor Carnival Cruises en Princess Cruises. Elk van deze schepen zal ruimte bieden aan meer dan 2500 passagiers en unieke kenmerken bevatten die aantrekkelijk zijn voor een brede clientèle. De schepen zullen vanaf het derde kwartaal van 2005 worden opgeleverd.

Een schip voor Holland America Line, dat begin 2006 klaar moet zijn, en nog een schip voor Cunard, dat in 2007 wordt verwacht.

Hoe Lloyd's Register kan helpen?

Wij kunnen verschillende algemene classificatie- en andere waardetoevoegende diensten aanbieden (zie de links onder Verwante diensten), met name:

Comfort in passagiers- en bemanningsaccommodatie

Aan de hand van geluids- en vibratiecriteria om het comfort voor passagiers en bemanning te beoordelen, geven we een objectieve beoordeling van verwachte normen. Voordelen zijn onder meer:

• potentiële vermindering van passagiersklachten;
• verbeterde leefomstandigheden voor de bemanning;
• beter ontwerp en vakmanschap tijdens de bouw.

Brandveiligheidsdienst

Onze brandveiligheidsdienst helpt ontwerpers alternatieve voorstellen te evalueren voor naleving van Voorschrift 17 van het gereviseerde Hoofdstuk II-2 van SOLAS. De voordelen van het gebruik van een prestatiegebaseerde brandveiligheidsanalyse zijn onder meer:

• flexibiliteit en veiligheid van ontwerp;
• kostenvoordelen;
• verbeterde kennis van verliespotentieel.

Diensten vóór contractsluiting
Wij kunnen u in de fase vóór contractsluiting onafhankelijk advies geven om u te helpen uw ontwerp te optimaliseren, en verzekeren dat het voorgestelde ontwerp van uw nieuwe schip aan essentiële wetgeving zal voldoen.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.