150 Years Netherlands

Inspectie voor bestaand drukapparatuur zonder Intredekeur?

Klik op onderstaande link voor ons antwoord.

Indien u als Nederlandse gebruiker een periodieke inspectie wilt laten uitvoeren voor

  • een drukvat dat geen CE markering heeft of een nieuwbouwinspectie heeft ondergaan volgens de ‘oude’ wetgeving (apparatuur van vóór 29 mei 2002) of 
  • apparatuur die uit andere EU landen naar Nederland komt,

is het volgens WBDA 2016 verplicht eerst een Intredekeuring te laten uitvoeren. Deze bestaat uit een dossierbeoordeling, een Keuring van Ingebruikneming (KVI) en bij positief resultaat van voorgaande, wordt een Verklaring van Ingebruikneming (VvI) verleend. 

De toestand van het toestel wordt beoordeeld op basis van een actuele ontwerpcode. Voor de aanvraag voor een Intredekeuring zijn zoveel mogelijk gegevens van de nieuwbouw nodig, maar in ieder geval een tekening met hoofdafmetingen, materiaalgegevens en wanddiktes, alle gegevens betreffende de fabricage van het toestel (indien beschikbaar), inclusief berekeningen. Verder is het gewenst dat alle gegevens beschikbaar zijn die betrekking hebben op de voorgaande gebruiksperiode. 

Bij positief resultaat van deze beoordeling wordt een KvI (Keuring voor Ingebruikneming) uitgevoerd, waarna een Verklaring van Ingebruikneming (VvI) verleend wordt.

Voor het aanvraagformulier, klik hier

Voor verdere vragen of informatie kunt u contact opnemen met:

Afdeling Customer Service
t: 010-2014212
f: 010-2014211
e: CS-LRIS.nl@lr.org

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.