150 Years Netherlands

Lloyd's Register NL

De organisatie van Lloyd's Register Nederland BV ziet er als volgt uit:

De organisatie van Lloyd's Register Nederland BV ziet er als volgt uit:

Lloyd’s Register Nederland

Lloyd’s Register in Nederland is georganiseerd in drie divisies. Wij noemen deze Business streams:
• Energy
• Marine
• Management Systems

Alle streams zijn ongeveer even groot, zo rond de 150-200 personeelsleden per stream. Ons hoofdkantoor in Nederland is in Rotterdam waar twee van de drie streams hun hoofdvestiging hebben, alsmede alle shared services. 

Daarnaast hebben wij nog kantoren in Vlissingen, Spijkenisse, Hoeven (B), Geleen, Apeldoorn, Amsterdam, Serooskerke en Haren (G). Binnen onze huidige business streams zijn enkele acquisities geïntegreerd. Deze zullen in komende nieuwsbrieven apart uitgelicht worden. Totaal werken er een kleine 800 medewerkers voor Lloyd’s Register in Nederland.

Lloyd’s Register Energy

Energy richt zich primair op de energie sectoren Upstream Oil & Gas, Downstream Oil & Gas en (petro-)chemicals, Power generation en Manufacturing van apparatuur en installaties voor de energiesectoren.

Contacten voor de klant.

Rondom klanten hebben wij grotendeels de volgende structuur voor contacten opgebouwd:

Iedere klant heeft een klantenteam dat bestaat uit een surveyor, een customer service medewerker en een account manager. Grotere klanten hebben een dedicated surveyor, een zogenaamde ‘contact surveyor’. In principe kunt u als klant ieder van deze drie personen te allen tijde benaderen voor vragen m.b.t. Lloyd’s Register Energy. Aangezien de customer service medewerker op kantoor werkzaam is, zal hij/zij veelal het makkelijkste per telefoon te benaderen zijn omdat onze veiligheidsregels verbieden om in de auto te bellen.
Voor jobs met een meer dan gemiddelde tijdsbesteding of waar meerdere disciplines bij betrokken zijn, wijzen wij een project manager aan. Dit kan een van de betrokken surveyors zijn maar kan ook een dedicated project manager zijn. De project manager is samen met de account manager in het voortraject verantwoordelijk voor de aanbieding van het werk en na bevestiging het eerste aanspreekpunt voor de klant m.b.t. dit project.

Mocht u vragen hebben over onze organisatie of nader worden voorgesteld aan bepaalde medewerkers, dan nodig ik u graag uit dit kenbaar te maken via uw vaste contacten of via het telefoonnummer +31 10 20 14 212.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.